MARINUOTI POMIDORAI

MARINUOTI POMIDORAI

SUDĖTIS:
1 kilogramas pomidorų
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis cukraus (nebūtina)
GAMINIMAS:
Pomidorams įpjaunu viršūnėse kryžiuku ir nardinu į verdantį vandenį puode 2-3 minutėms. Išgriebtus dedu į kuo šaltesnį vandenį ir palieku jame iki pilno atvėsimo. Odelės atsiskiria nuo pomidorų, belieka jas nuimti. Tuomet pomidorus sudedu į tuščią puodą (labai patogu žinoti jo litražą, tuomet bus lengva pasiskaičiuot prieskonių kiekį), užberiu santykiu 1l. pomidorų 1 a. š. su kaupu druskos, 1 a. š. cukraus. Gerai permaišau ir palieku ramybėje bent 2 h, geriau vėsesnėje patalpoje, bet ne šaldytuve. Per tą laiką pomidorai išleidžia sultis, jų pilnai užteks konservavimui, nereikia pilti nei vandens nei jokių kitokių skysčių. Praėjus 2 h, puodą statau ant ugnies, užkaitinu iki užvirimo ir kuo skubiau pilu į švarius stiklainius, užsuku iškaitintais dangteliais ir apverstus aukštyn kojom gerai apdengiu, kad kuo ilgiau laikytųsi šiluma. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

MARINUOTI POMIDORAI

SUDĖTIS: 1 kilogramas pomidorų 1 šaukštelis druskos 1 šaukštelis cukraus (nebūtina) GAMINIMAS: Pomidorams įpjaunu viršūnėse kryžiuku i...